Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Sillik Tatlisi 14/4/2008, 02:18
Malzemeler : 2 su bardağı un 2 su bardağı su tuz tereyağı sıvıyağ 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Serbet için: 1/2 kg. tozşeker 1/2 lt.su 1/2 limon suyu
Yapılışı: Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz. Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz. Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz. Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor. Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz. Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz. Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz. Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz. Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz.
alinti
Admin ADMiNiSTRARTOR
Anzahl der Beiträge : 1915 Alter : 55 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Balik Tutmak, Bilgisayar & internet ve Ailem Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 27.03.08
Thema: Re: Sillik Tatlisi 15/4/2008, 09:06
Yemekten Sonra bu Tatli nasil gider ama.... Ellerine saglik arkadasim bizimle paylastigin icin...
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08