Ayva Tatlısı (6 kişilik)3 ayva (toplam yaklaşık 750 gr)
6 - 7 yemek kaşığı şeker
6 - 7 karanfil
Ayvaları ortadan ikiye ayırın, çekirdeklerini, yuvalarıyla çıkartın bir kenara koyun. Bu işlem için dondurma kepçesine benzer kavunları top top çıkarmak için kullanılan alet birebir.
Yayvan bir tencereye ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin. Her bir oyuğa bir yemek kaşığı şeker koyun. Çekirdekleri, karanfilleri ve ekstra şekerinizi de aralara serpiştirin. Eğer ayvalarınız bir türlü oyuk kısmı üste gelecek şekilde durmuyorlarsa karanfillerle destek yapmayı deneyin
En az iki bardak su ekleyin
Çok kısık ateşte 1 saat kada, şurup iyice kıvama gelene kadar pişirin
Üzerine dondurma da, taze çırpılmış krema da yakışır ama sade sade, ılıkken de yemek bir başka
Afiyet olsun!