Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Anakao Tatlisi 25/4/2008, 05:16
Anakao Tatlısı
Muhallebisi İçin;
1 kilo süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 bardak şeker, 10gr vanilya (1 paket, bazı vanilyalar 5gr oluyo dikkat) 1 paket bisküvi (pötübör yada kakaolu) 1 çay bardağı ceviz 1 limon kabuğu rendesi 1 poşet krem şanti+yarım bardak süt
Muhallebi malzemeleriyle muhallebiyi yapın ılınmasını bekleyin. Robotta bir paket bisküviyi ( tepsi büyük değilse fazla geliyo ) un haline getirin, tepsiye yayın. Muhallebiyi yavaşça bisküvi tozunun üstüne her tarafına gelcek şekilde dökün, buzdolabına. Soğuduktan sonra yarım bardak sütle yapılan krem şantiyi ve ince dövülmüş cevizle karıştırılan limon kabuğu rendesini en üste ekleyin, dolaba..Ben aceleden pek beceremedim ama tepsiden çıkarırken sarma usulü tabağa alıyoruz, üstüne varsa hazır çikolata sosu, yoksa benmari usulü eritilmiş çikolata ile servis yapıyoruz. Şöyle bi görüntü oluşuyo