Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Hindi eti terbiye sosu 21/4/2008, 01:34
Hindi Eti İçin Terbiye Sosu
Malzemesi 2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 adet sarmısak (dövülmüş) Yarım yemek kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon
Tarif Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır. Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır. Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır. İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz. Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.
perikiz MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Re: Hindi eti terbiye sosu 21/4/2008, 02:14