Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: PEYNIRLI TAVUK GÖGSÜ 25/4/2008, 04:43
Peynirli Tavuk Göğsü
2 tane kemiksiz, derisiz tavuk göğsü - toplam 500 - 550gr 100 gr kaşar gibi eriyen peynir 1/2 bardak ufalanmış ekmek içi 1 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağ + zeytinyağı
Tavuk göğüslerini ayrı ayrı, üzerlerine bir ağırlıkla vurma suretiyle inceltin. Bu işlemi yaparken tavuğu sağlam bir poşete koyun ki çıkabilecek suları etrafa yayılmasın Peyniri incecik dilimlere kesin
Eti eninden ortadan kesin ki peyniri tavuğun içine yerleştirebilesiniz Peynirleri tavuğun arasına yerleştirin. Eğer ki iki tarafı da tavukla kapanmıyorsa o alandaki peyniri alın ve tavuğu da altlı üstlü aynı boyutta olacak şekilde kenarlarından tıraşlayın Yeterince büyük bir tavada yağın yarısını ısıtın
Önce çırpılmış yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına bulayıp ısınmış yağlı tepside her yanını 7 - 8 dk olacak şekilde, orta ateşte pişirin. İkinci tarafı pişirirken kalan yağı da ekleyin Tıraşlama sonrasında çıkan tavuk parçalarını da yarım parmak kalınlığında kesip aynı şekilde yumurta + ekmek kırıntısına batırarak pişirebilirsiniz
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: PEYNIRLI TAVUK GÖGSÜ 26/4/2008, 04:03
tavuk mu? lütfen hemen servis yap :13: sagol perikiz