www.bahtiyar.forumkostenlos.at
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.

www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteNeueste BilderAnmeldenLogin

 

 Labne Peynirli Pogaca

Nach unten 
AutorNachricht
prof7780
MODERATOR
MODERATOR
prof7780


Männlich
Anzahl der Beiträge : 2355
Alter : 47
Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg
is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur
Anmeldedatum : 30.03.08

Labne Peynirli Pogaca Empty
BeitragThema: Labne Peynirli Pogaca   Labne Peynirli Pogaca Icon_minitime113/4/2008, 00:15

Labne Peynirli Pogaca Pogaca1mv6

Malzemeler:
250 gr. (1 paket) eritilmiş tereyağı
1 paket (250 gr.) labne peyniri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1 tutam tuz

İç malzemesi:
150 - 200 gr. rendelenmiş ya da ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet ince kıyılmış maydonoz
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
2-3 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş siyah zeytin (yeşil de olur aslında)
2-3 adet ince dilimlenmiş tatlı yeşil biber
2 yumurtanın akı
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Çörekotu ya da susam

Yapılışı
Beyaz peynir, dereotu, maydonoz, zeytin ve biberi karıştırıp yumurta akllarını da ekleyerek poğaçanın içini hazırlayın.
Eritilmiş tereyağını biraz ılındıktan sonra hamur yoğuracağınız kaba aktarın ve bir paket labne peynirini ekleyerek
tamamen karışana kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
Labne ve tereyağı karışımına 1/2 su bardağı sütü ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek
yoğurmaya başlayın. Hamur çok yumuşak bir hamur olmayacak. Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin,
gerekirse un ilave edebilirsiniz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açarak iç malzemesinden koyun ve poğaça şeklinde kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında
üzerleri kızarana ve poğaçaların kapanma yerleri hafif kabarana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika. Fırına göre değişir.
Fırından çıkarıp bir süre tepside ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın ve Afiyetle yiyin

Labne Peynirli Pogaca 832914

Alinti.
Nach oben Nach unten
 
Labne Peynirli Pogaca
Nach oben 
Seite 1 von 1
 Ähnliche Themen
-
» MAYALI POGACA

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Hamur isleri-
Gehe zu: