Ölçüler 1,5 kg tavuk üzerinden, siz istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler: 1,5 kg tavuk (but, göğüs farketmez) 3 büyük boy soğan incecik doğranmış 4- 5 diş dövülmüş sarımsak 3-4 yeşil biber, doğranmış Taze kişniş veya Maydonoz 250 gr yoğurt 2 tatlı kaşığı kırmızı biber (toz) 2 tatlı kaşığı taze çekilmiş kara biber Taze zencefil veya 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil 2 tatlı kaşığı tane kimyon 3 adet kakule 1-2 karanfil tuz Sıvı yağ
Yapılışı - tavukları yarım çay bardağından biraz fazla yağda, yüksek ateşte kavurun, tavuklar su çıkarınca sarımsakları da ilave edin - tavuklar kavrulurken, soğanları ayrı bir yerde bol yağda rengi kahverengi kendileri cips gibi kıtır kıtır olana dek kızartın ama dikkat edin yanmasınlar. Bir havlunun üzerine alarak, yağını süzün ve rondodan geçirin. - Yoğurdun içine tüm baharatları ve tuzu ilave edin, tavukların içine yavaş yavaş ilave edin kaynayana dek sürekli karıştırın. - Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve robottan geçirilmiş soğanları ilave edin, bir iki taşım daha kaynatın, yemek pişmiştir. Su az olmuşsa bir miktar-dibine tutmayacak kadar- sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıvamı koyu olacak, çok sulu olmamalı. - Servis yaparken üzerine yeşil biberleri ve taze kişniş yapraklarını serpiştirin. Kişniş biraz baharatlı ve acımsı bir ot, alışık olmayanlar sevmeyebilir, onun yerine maydanoz ilave edebilirsiniz. - Afiyet olsun