Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: TAZE FASULYE YEMEGI 17/4/2008, 07:10
TAZE FASULYE YEMEĞİ
Malzemeler:
2 adet orta boy soğan 1 kilo taze fasulye 2-3 diş sarımsak 1çorba kaşığı salça 1 büyük domates 1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı tuz, kırmızıbiber 2-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayın. Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın. Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun. Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin. 20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: TAZE FASULYE YEMEGI 20/4/2008, 19:59
görüntüye bak, helede taze yapildiktan sonra. biz bizim fasulyeleri bahceden koparip öyle yapariz ne lezzetli olur :)