Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: bana görünme 1/4/2008, 02:12
Nasrettin Hoca evlenmeye niyetlenir. Eş-dost bir hatuncağızı öve öve öve göklere çıkarırlar. -Şöyle huylu! -Böyle soylu! -Dünyalar güzeli Hocanın gönlünü çelerler. Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Hoca, gelinin duvağını kaldırır. Aman Allahım! Çirkin bir gelin. Gelin hanım, kocasına sadakatim göstermek için: -Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, kime görünmeyeyim? diye sorar. Hoca şaşkın: -Aman hatun, bana görünme de kime görünürsen görün der.
;)
perikiz MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Re: bana görünme 1/4/2008, 04:14
hayirli geceler fikra güzel saten cocuklugmuzda tanismistik biz bu hocayla ve halen devam ediyor.ellerine saglik
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: bana görünme 1/4/2008, 05:15
hayirli geceler, haklisin bizimde nasreddin hocamiz var
bursaspor Uzman
Anzahl der Beiträge : 383 Alter : 30 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Okul Medeni Hali - Evli/Bekar : Bekar Anmeldedatum : 02.04.08
Thema: Re: bana görünme 2/4/2008, 14:24
Ağaç yürümezse
Nasreddin Hoca'ya yapılan sataşmalar tükenip bitmez. Akşehirliler bir gün Hoca'ya takılır ve sorarlar: - "Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun söylenir aslı var mıdır?" Hoca'nın böyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar: - "Her halde öyle olmalı." - "Böyle kişiler zaman zaman mucizeler göstererek bu özelliklerini herkese kanıtlar. Hoca madem kabullendin göster bir mucize de görelim!" Hoca: - "Pekala şimdi size bir numara yapalım" der.. Karşısında durmakta olan çınar ağacına; - "Ey ulu çınar çabuk yanıma gel!" der. Tabii ne gelen ağaç var ne giden. Hoca yürümeye başlar ağacın yanına varır. Akşehirliler: - "Ne oldu Hoca ağacı getiremedin, kendin oraya gittin!" diye gülünce Hoca: - "Bizde kibir yoktur, dağ yürümezse abdal yürür", der.
Nasreddin Hoca
bursaspor Uzman
Anzahl der Beiträge : 383 Alter : 30 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Okul Medeni Hali - Evli/Bekar : Bekar Anmeldedatum : 02.04.08
Thema: Re: bana görünme 2/4/2008, 14:24
Bize de uğrardı
Nasreddin Hoca'ya dert yanıyorlar: - "Yahu Hoca senin karın çok geziyor." Hoca: - "Olur mu canım? O kadar gezse arada bir bizim eve de uğrardı."
Nasreddin Hoca
bursaspor Uzman
Thema: Re: bana görünme 2/4/2008, 14:25
Etmezsen etme
Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem", diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et", demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem", deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım."
Nasreddin Hoca
prof7780 MODERATOR