Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: ETLI YAHNI 8/6/2008, 06:06
Etli Yahni
Malzeme:
1 kg. kuşbaşı dana (biraz irice doğrattım) ½ kg. kadar arpacık soğanı (evde yoktu ben de soğanların ufaklarını seçip ikiye, üçe bölerek kullandım) 6-7 diş sarımsak 2-3 kaşık balsamik sirke 1 kesme şeker 2 kaşık zeytinyağı tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir. Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir. Soğanlar biraz daha diri kalmalı. (Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti.) Patates püresi veya pilavla servis yapılır.