www.bahtiyar.forumkostenlos.at
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.

www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !

StartseiteNeueste BilderAnmeldenLogin

Anne-babaya öf bile demeyelim…

Nach unten 
2 verfasser
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
perikiz

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim

Anne-babaya öf bile demeyelim… Empty
BeitragThema: Anne-babaya öf bile demeyelim…   Anne-babaya öf bile demeyelim… Icon_minitime126/4/2008, 07:00

Hz. Ebu’d-Derdâ’nın (ra), şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Ben Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğunu işittim: “Anne-baba, Cennet’in orta kapısıdır. Artık sen o kapıyı ister zayi et, ister muhafaza et.” (Tirmizî, Birr, 3)

Rabbimiz bizi şöyle ikaz ediyor: “Rabb’in şöyle buyurdu:ALLAH’tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye ve babaya güzel muamele edin. Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle. Şefkatle, tevazu ile onlara kol kanat ger ve şöyle dua et: “Yâ Rabbi, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” (İsrâ Sûresi, 17/23-24)

Anne-babaya öf bile demeyelim… Biztr1
Nach oben Nach unten
prof7780
MODERATOR
MODERATOR
prof7780

Männlich
Anzahl der Beiträge : 2355
Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg
is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur

Anne-babaya öf bile demeyelim… Empty
BeitragThema: Re: Anne-babaya öf bile demeyelim…   Anne-babaya öf bile demeyelim… Icon_minitime127/4/2008, 00:18

bu zaman öyle zamanki, malesef herseyi dedirtiyor Anne-babaya öf bile demeyelim… 346777
Nach oben Nach unten

Seite 1 von 1