Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Hamsili Pilav 19/4/2008, 05:49
Hamsili Pilav
Malzemeler
2 su bardagi ince bulgur Pirinc(ayiklanmis) 600 g Tuz Margarin 250 g Camfistigi 100 g Sogan (ince kiyilmis) 300 g Knorr Sigir Bulyon (sicak) 1 Toz seker 1 cay ks Kusüzümü (ayiklanip, yikanmis) 150 g Taze cekilmis karabiber Dereotu (ince kiyilmis) 1 bag Misir unu 50 g Hamsi (baslari ve orta kilciklari alinarak temizlenmis) 1 kg
Yapilisi
1. Pirincleri bir kaba koyup, uzerini 4-5 parmak asacak kadar ilik tuzlu su ilave edin ve yaklasik 30 dakika bekletin. Nisastasini atmasi icin akan suyun altinda birkackez yikayin ve suzun.
2. Dorinayi bir tencerede eritin. Yag kizinca fistiklari ilave edip, biraz sarartin. Soganlari ekleyin ve soganlar pembelesinceye kadar fistiklarla beraber kavurun. Et suyunu, sekeri ve kusuzumlerini katip, bir tasim kaynatin. Tuzunu ve biberini ayarlayin. Pirincleri ekleyip karistirin. Tekrar bir tasim kaynatip, atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica kapatip pilavi kisik ateste yaklasik 15 dakika pisirin.
3. Firininizi 180°Cye getirip isitin. Pisen pilavi atesten alin. Kapagini acip, tencerenin agzina bir havlu kagit koyun ve kapagi tekrar kapatin. Pilavi bu sekilde 20 dakika dinlendirip dereotunu ilave edin. Tahta bir spatula veya duz kevgir ile pirincleri ezmemeye özen göstererek karistirin.
4. Hamsileri birkacsu yikayip suzun ve tuzlayin. Pilavi alabilecek buyuklukte bir firin kabini yaglayip misir unu ile unlayin. Kabin dibine sirtlari asagi gelecek bicimde bir sira hamsi döseyin. Kenarlarina da kuyruk kisimlari kabin disina sarkacak sekilde hamsileri yapistirin. Pilavi hamsi dösenmis kabin icine doldurup, hamsilerin disari tasan kuyruklarini pilavin uzerine dogru kapatin. Pilavin uzerini de tamamen kalan hamsilerle kaplayip, kabi sicak firina surun.
5. Pilavi yaklasik 30 dakika hamsiler iyice kizarincaya kadar pisirip, firindan alin. Bir tepsiye ters cevirip, sicak olarak servis yapin.