Anzahl der Beiträge : 1915 Alter : 55 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Balik Tutmak, Bilgisayar & internet ve Ailem Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 27.03.08
Thema: Gençlerle iyi iletisim için Öneriler 16/4/2008, 16:43
Gençlerle iyi iletisim için Öneriler
-Sizler eriskin ve yetiskin kusak olarak, önce gencin bir insan oldugunu kabul edin,
-Ona sevgi ve saygi gösterdiginizi belirtin.
-Gençlik çagina özgü biyolojik, ruhsal ve toplumsal degisme ve gelismeleri, bunlarin gencin davranisina ne biçimde yansidigini bilip taniyin.
-Gençlik çaginin firtinali ve zor bir dönem oldugunu göz önünde tutun.
-Genci denetlemek, engellemek yada ödün, ödül vermek için tutarli davranin, kimi kez ödüle deger buldugunuz bir davranisini baska bir zaman kötüleyip yermekten kaçinin.
-Gencin yasamina, giyinisine, süslenmesine iliskin karar alirken gençle konusun, onun düsünce ve önerilerine anlayis ve saygi gösterin.
-Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda gencinde düsünce ve önerilerini alin, onunla konusup tartismaktan kaçinmayin.
-Konusma ve tartismalar sirasinda gencin dogru düsündügü, gerçegi bulup söyledigi durumlarda ona hak verin, düsünce ve önerisini gerçeklestirmek için yardimci olun.
-Gençlerle yapilan konusma ve tartismalari onlari korkutarak ve yildirarak kesmeyin.
-Gencin tutum ve davranislarina biçim ve yön verirken "benim gençligimde" diye baslayan konusma ve ögütlerden kaçinin.
-Gence bol bol ögüt vermek yerine örnek davranislari yapin yada bulup gösterin.
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: Gençlerle iyi iletisim için Öneriler 17/4/2008, 00:08
cok güzel yazdin, ama bu zamanin gencleri senden benden herseyi daha iyi biliyor. konusmaya gelince basimiza dil papuc kadar :10:
perikiz MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Re: Gençlerle iyi iletisim için Öneriler 27/4/2008, 00:44
Gönül öyle ister, güzel ögütler vermek ama malesef bir kac defa denedim sonucu iyi olmadi...