Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Sütlü Nuriye 13/4/2008, 01:11
Malzemeler: 20 yaprak baklavalık yufka 1 kase fındık 150 gr. tereyeğı
Şerbeti için: 5 su b. tozşeker 2,5 su b.su 1,5 su b.süt
HAZIRLANIŞI: Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin. Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.
Tarif: Oktay Usta "Yeşil Elma"
perikiz MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08