Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Ispanakli Carsaf Börek 13/4/2008, 00:37
Malzemeleri:
Hamuru icin: - 2,5 su bardagi su ve süt (yari yariya) - 1 tatli kasigi toz maya - aldigi kadar un - 1 yumurta sarisi (üzerine) - 1 yemek kasigi sivi yag (hamurun icine) - sivi yag (bezelerin arasina sürmek icin) - tuz
Ic harci icin: - 1 kg ispanak - 1 adet büyük boy sogan - 1/2 yuvarlak kalip beyaz peynir - siviyag - tuz
Yapilisi: 1. Öncelikle ispanaklari yikayip, dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla ve rendelenmis beyaz peynirle harmanlayip, tuz ilave edin ve karistirin.
2. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2,5 su bardagi ilik süt ve su karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6 - 7 tane beze yapin ce tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi büyüklügünde acin, yaglanmis servis tabagina koyun.
3. Bütün bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem üstünü iyice yaglayin, üst üste koyun. Bütün bezeleri böyle acip, yagladiktan sonra carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin üzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek incecik acin.
4. Ispanakli harctan actiginiz hamurun üzerine serpistirin ve örtüyü kaldirarak hamurun iki tarafini ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gül gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tüm bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarisi sürün ve 200 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra böreklerin üzerine bez örtüp, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.Afiyet olsun