MalzemelerDana Bonfile :120 gr
Taze Sivri Biber :4 adet
Domates orta boy :1 adet
Arpacık Soğan :10 adet
Sarımsak :4 diş
Taze Mantar(orta boy) :5 adet
Tereyağı :40 gr
Tuz,Kara biber, Kekik
Ekmek Sepeti İçinBeyaz Un :100 gr
Tuz ve su
Yapılışı
Ekmek sepetini yapmak için un,su,tuz karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Yapılan hamur küçük rol şeklinde yapılıp bir kasenin yardımı ile sepet şeklinde örülür.
Örülen sepet hamuru 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.Sepetimiz hazırdır.
Dana kavurma için öncelik ile bütün malzemeler sarımsak hariç küp şeklinde doğranır.
Tavamıza tereyağı ilave edilerek hızlı ateşte sıra ile et ,arpacık soğan,mantar,sivri biber ve son olarak
domatesler ilave edilir.Kizartilir. Tuzu,karabiberi ve kekiği atılarak son bir kez karistirilip ocaktan alınır.
Sepetin içerisinde sıcak olarak servis edilir.
Alinti