Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Zeytinyagli Kereviz 13/4/2008, 00:00
Malzemeler :
* 1 kg aynı büyüklükte orta boy kereviz
* 1 orta boy patates
* 3 orta boy soğan( 150 gr arpacık soğanı da olabilir)
* 1 körpe havuç
* 1/2 bardak zeytinyağı
* 1/2 limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Tuz
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanışı :
1. Kerevizlerin kabularını ayıklayıp yıkayın. 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Patates, havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın.
2. Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin. Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun. Tuz, şeker, zeytinyağı ve 2 bardak su, limon suyu katın. Üzerine alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte 40 dk pişirin.