Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Vezir Parmagi 10/4/2008, 02:18
Malzemeler:
2 su b. su 50 gr. margarin 1 tatlı k. tozşeker 1 çay k. tuz 2,5 su b. un 3- 4 yumurta 1 çorba k. nişasta
Kızartmak için: sıvıyağ
Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker 2,5 su b. su 1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin. Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın. En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin. Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın. Vezir parmağını kızartın. Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın. Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.
Alinti..
Admin ADMiNiSTRARTOR
Anzahl der Beiträge : 1915 Alter : 55 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Balik Tutmak, Bilgisayar & internet ve Ailem Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 27.03.08
Thema: Re: Vezir Parmagi 10/4/2008, 03:03
Görüntüye bak ya, insanin agzi sulanmamak elde degil.... Zaten kilomuz yerinde bunlarida gördükmü estahimiz daha cok aciliyor...
Bahtiyar
perikiz MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08