Akrep ve Ahtapotun Dillere Destan Aski Hikayesi
Çok uzak bir adada yasayan güzeller güzeli ahtapot ve çok yakisikli bir akrep birbirlerine asik olmuslar. Fakat ikisi de birbirinden korkuyormus. Ahtapot akrepden onu zehriyle igneler diye, akrep ise ahtapotun uzun kollari onu bogar diye
Fakat daha fazla dayanamayarak ikisi de birbirlerine kollarini uzatmislar. Ahtapot en kötü ihtimalle bir kolumu veririm, nasil olsa yerine yenisi gelir diye düsünmüs. Akrep ise Onun için kendimi feda edebilirim demis. Birbirlerini çok seviyorlarmis. O kadar mutlularmis ki bütün hayvanlar çok kiskaniyormus onlari...
Zamanla akrepden sikilmaya baslamis ahtapot, aklinda açik denizler varmis hep. Oralara gidip baska hayvanlarla tanismanin hayalini kuruyormus. Güzelligini bu sekilde geçirmemek için Okyanuslara dogru yüzmeye baslamis. Terk edilen akrep günlerce sahilde onun dönmesini beklemis. Ardindan çok aglamis fakat göz pinarlari olmadigi için, hep içine akmis gözyaslari. Okyanuslarin en güzel sularinda süzülen ahtapot yeni yerler gördükçe iste gerçek mutluluk diye düsünüyormus içinden.
Akrebi çoktan unutmus. Derken birden bir balikçi agina dolanmis olarak bulmus kendisini. Kurtulmaya çalistikça daha çok dolaniyormus. Onu gemiye çekmisler. Balikçilar ahtapotun kollarini kesip geri denize atmislar. Kesilen kollariysa içki masalarinda meze olarak kullanilmak üzere bir restorana satilacakmis. Cani çok yanan ve ne yapacagini bilemeyen ahtapot eski aski akrebe dönmeye karar vermis fakat kollari olmadigi için yüzemiyormus artik. Terk edilen akrepse onsuz olmaktansa ölmeyi tercih etmis ve zehirli ignesiyle kendisini sokmus. Diger hayvanlardan yardim isteyen ahtapot akrebe ulasmak üzereymis. Akrebin yanina vardiginda ise akrebi ölmek üzereyken yakalamis. Akrep son nefesini verirken evet iste ben bu güzellik için kendimi feda ettim demis içinden. Gerçek askinin akrep oldugu anlamis ahtapot. Ama artik ne ahtapotun onu saracak kollari kalmis , ne de akrebin onu tekrar sevebilecek kalbi...:( :(