Likapali Kedi Dili Pastasi 2 bardak su
1 bardak seker
3 1/2 bardak likapa
Limon surubu (tarifi asagida)
Mus (tarifi asagida)
23 cm lik kalibin kenarini cevreleyecek sayida sert kedi dili biskuvisi
23 cm lik kalibin tabanini 2 defa kaplayacak kadar yumusak kedi dili
1 bardak sekerle 2 bardak suyu ufak bir tencerede seker eriyinceye kadar isitin. Likapalarin 2 bardagini bu suruba ekleyin ve hemen surubun altini kapatin. Oda sicakligina soguttuktan sonra agzini kapatip meyvalari surubun icinde 1 gun buzdolabinda bekletin.
Ertesi gun, likapalari suzun. 23 cm lik kalibinizin altini yumusak kedi dilleriyle doseyin. Limonlu surupla islatin. Sert kedi dillerinin duz kisimlarini once surupla islatin, sonra suruplu kisimlari ice gelecek sekilde kalibinizin kenarlarini bunlarla cepecevre sarin. Musun yarisini tabanin uzerine dokun. Likapalari musun uzerine esit sekilde dagitin. Musun kalan yarisini likapalarin uzerine yayin. Yumusak kedi dilleriyle musun uzerini aralik kalmayacak sekilde kapatin ve bu ust tabakayi limon surubuyla islatin. Musun yapimindan artakalan Italyan bezesini ince bir tabaka halinde kedidillerinin uzerine yayin. Kalan Italyan bezesini bir s1kma torbasina doldurup pastanin kenarlarini cepecevre bezeyle cevirin. Ortadaki bosluga kalan likapalari koyun. (Arzu ederseniz likapalari kayisi marmeledi ya da tart jolesiyle karistirip oyle kullanabilirsiniz.) Bu asamada mutfak purmuzunuz varsa Italyan bezesini alazlayabilirsiniz. Ya da meyvalari koymadan once pastayi 1 saat kadar dondurup sonra 3-5 dakika sureyle 245 Cye isitilmis firinda tutarak bezenin renklenmesini saglayabilirsiniz.