Toprak kapta İnegöl KöfteMalzeme:1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:Kıyma, galeta unu, su ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün karbonatı ve limon bir bardağın içinde karıştırılarak kıymanın üzerine dökülür. Soğanlar da rendelenerek köftelere katılır. Bu aşamada istenirse kaşar peyniri de eklenir ve hepsi iyice yoğurulur.
Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.. Şekil verilir. Saklama kabına dizilip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirilir. Akşama kadar dinlenen köfteler pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartılır (Biraz oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişermiş). Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızartılır ve servis yapın.
Köfteleri mangalda, elektrikli ızgarada ya da ızgara tavasında pişirebilirsiniz.
Buzluktan çıkarılan köfteler çözdürmeden, hemen pişirilir.