Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: PAPATYA BISKÜVISI 8/6/2008, 04:27
PAPATYA BİSKÜVİSİ
Malzemeler :
150 gr yağ 250 gr un 1 paket vanilya 5 kaşık kayısı marmelatı 50 gr badem içi 50 gr antep fıstığı 50 gr pudra şeker 2 yumurta sarısı
Harç için :
250 gr ceviz içi 2 yumurta akı 100 gr pudra şekeri
Yapılışı :
Un elenip içine incecik doğranmış yağ konup incecik kıyılır. Ortası açılır ve içine 2 yumurta sarısı etrafına vanilya, pudra şekeri konup hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 5 milimetre hamur açılıp , nemse kalıbıyla kesilip, yağlanmış papatya bisküvisi kalıbına yerleştirilir. İçine ince marmelat sürülür. İçine cevizli salata doldurulup kalıbıyla tepsiye dizilip fırında pembe renkte pişirilir ve kalıptan çıkarılıp üzerine marmelat sürülür. Onun üzerine kaynayıp kabukları soyulmuş ve ikiye ayrılmış badem dizilir. Tam ortasına limon rendesi konur. Yeşil fıstık ve hindistan cevizi serpilir.