Cikolatali Zebra Yas Pasta MAZEMELER: 3 Yumurta.
1,5 Su bardagi süt.
1,5 Su bardagi seker.
1,5 Su bardagi siviyag.
2 Su bardagi un.
2 Yemek kasigi un(renksiz hamur icin)
2 yemek kasigi kakao.
1 Paket vanilya sekeri.
1 Paket kabartma tozu.
ÜZERI ICIN: 400gr bitter cikolata.
1 Cay bardagi süt.
1 Cay bardagi hindistan cevizi.
1 Tatli kasigi cekilmis ceviz.
HAZIRLANISI:Yumurta ve sekeri yogurma kabina alip cirpin.Süt,vanilya sekeri ve sivi yagida ekleyip güzelce cirpip,karisimdan 1,5 su bardagi ayirin. Kabartma tozu ve unu ekleyerek,pasta hamurunu mikserle güzel cirptiktan sonra,hamuru ikiye ayirip,birine kakaoyu ilave edip cirpin.
Renksiz hamurada iki kasik unu ilave ederek onuda cirpin. Kek kalibinizi yaglayin.Pasta hamurlarinizin icine kasiklarinizi koyun.Ikiser kasik renksiz hamurdan,ikiser kasik kakaolu hamurdan olmak üzere pasta kek kalibinizin ortasina hamurunuzu üstüste gelecek sekilde koyun.
180 derecede üzeri kizarip ici cekene kadar firinlayin. Firindan alip hemen sicakken üzerine catalla delikler acip,ayirdiginiz karisimi pastanizin üzerine yavas yavas kasikla yedirerek döküp,sogumaya birakin.
Cikolatanizi sütün icine parcalayip,su dolu bir tencerenin icine cikolatali karisimi eritmek icin ikinci kücük kabinizi oturtup,karistirarak cikolatanizin kremsi bir sekilde erimesini saglayip,soguyan pastanizin üzerini bu sosu yedirerek kaplayin.
Soguduktan sonra hindistan cevizi ve cekilmis ceviz icinizle üzerini resimde görüldügü gibi süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun.