NEDEN ????
1-Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
2-Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiyeyi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
4-Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene ögretmenim diye seslenirken altıncı sinifta bir anda hocam diye seslenmeye baslarlar?
5-Neden sinavlarda 4 yanlis bir dogruyu götürür seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlar da 4 dogru bil, bir dogru da bizden seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
6-Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?
7-Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya 10 dakika sonra dönücem yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız?
8-Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiyedeki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor
9-Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
10-Dügünlerde neden Dom Dom Kursunu ile göbek atilmaktadir. Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
11-Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde ay inanmiyorum! derler, inanilmayacak olan nedir?
12-Cumartesi ve Pazartesinin neden kendi isimleri yoktur?
13-Dolmuslardaki fiyat tarifesinde en kisa mesafe neden indi-bindi olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
14-Bir programi kurarken neden kabul ediyorum ya da kabul etmiyorum seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra kabul etmiyorum seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
15-Ipana 7 reklamindaki kiza Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun? diye soran doktor, Ipana 7′nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
16-Neden futbol takimi olan AjaxAyaks diye okunur da temizlik ürünü Ajax Ajaks diye okunur?
17-Neden ilanlarda doktordan temiz araba diye yazilir? Hipokrat yemininde arabami temiz kullanacagim seklinde bir madde mi vardır?