www.bahtiyar.forumkostenlos.at
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.

www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !

StartseiteNeueste BilderAnmeldenLogin

O MÜSLÜMAN DEGILMI ????

Nach unten 
3 verfasser
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
perikiz

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim

O MÜSLÜMAN DEGILMI ???? Empty
BeitragThema: O MÜSLÜMAN DEGILMI ????   O MÜSLÜMAN DEGILMI ???? Icon_minitime12/5/2008, 02:49

Bir Profesör kardeşimiz anlatiyor:

””Amerika’da master yaptığım yıllarda,çalıştığım üniversitenin yemek salonu açık büfe şeklindeydi.Herkes dilediği yemekten istediği kadar alabiliyordu. Yemekhanenin kapısında”Take what you need. Eat what you take” (Yiyeceğin kadar al, aldığını da ye) diye yazmakta idi.

Bir gün aynı masada yemek yediğimiz Çinli bir arkadaşı, tabağında kalan son pirinç tanesini almaya çalışırken görünce dayanamadim ; denemek için dedim ki :

“Bir pirinç tanesi için neden bu kadar uğraşıyorsun?Bırak tabakta kalsin. “Çinli arkadaşın verdiği cevap çok düşündürücüydü:

“Her Çinli bir pirinç tanesi israf etse,Çin nüfusu ile çarp bakalım,kaç ton pirinç yapar? Biz kalabalık bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur.” dedi.

Yine denemek için dedim ki :

“Şu anda Çin’de değil Amerika’dasın. Tabağında bırakacağın pirinç tanesi Çin’i değil, Amerika’ yi zarara uğratacaktir”. Bu sözlerim karşısında güldü ve şöyle cevap verdi:

“Yaşadığım ülke olan Amerika’yı bu şekilde zarara uğratmak onurlu bir davranış olmaz.”

Çinli arkadaşı bu onurlu davranışından dolayı tebrik ettim ve düşüncesini paylaştığımı söyledim. Islam dininin bu konudaki, *”Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez”* buyruğunu açıkladım. Çok hoşuna gitti.Tam o sırada, Ürdünlü Müslüman bir arkadaş tabağındaki yemek artıklarını çöp sepetine boşalttı. Bunu gören Çinli arkadaş Ürdünlü’yü göstererek :

“O Müslüman değil mi?” dedi. O kadar üzüldüm ki, ne diyeceğimi bilemedim.””

Bu ibret verici örnekten hareket ederek, bir defa daha nefsimize bakalım, aile ferdlerimize bakalım, toplumumuza bakalım ve nihayet İslam ümmetine bakalım. Bir yanda vur patlasın çal oynasın israf içinde hayat süren insanlarımız, bir yanda aç, biçare açlık çizgisinin de altında yaşamaya çalışan insanlarımız. Değil sadece Müslüman fakirlerin derdine koşmak, bütün insanlığın derdi ile hem hal olmakla yükümlü olması gereken Müslüman, bugün sadece kendi nefsine düşmüş. Çılgınca israfın içinde yaşıyor. Şairin dediği gibi “Siz hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?” ihtarı bizi ne kadar ilgilendiriyor dersiniz?
Nach oben Nach unten
prof7780
MODERATOR
MODERATOR
prof7780

Männlich
Anzahl der Beiträge : 2355
Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg
is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur

BeitragThema: Re: O MÜSLÜMAN DEGILMI ????   O MÜSLÜMAN DEGILMI ???? Icon_minitime15/5/2008, 01:39

helal olsun cinliye. malesef müslümanim diyen gecinenler yüzünden kötü örnek oluyoruz.
sagol bu ibretli hikaye icin. alkis
Nach oben Nach unten
bursaspor
Uzman
Uzman
bursaspor

Männlich
Anzahl der Beiträge : 383
Devlet/Sehir : Almanya/Hessen
is alani/Hobi : Okul
Medeni Hali - Evli/Bekar : Bekar

BeitragThema: Re: O MÜSLÜMAN DEGILMI ????   O MÜSLÜMAN DEGILMI ???? Icon_minitime113/5/2008, 14:21

tskler elliine saglik gercektende cok güzel yasmisin
Nach oben Nach unten
Gesponserte Inhalte

BeitragThema: Re: O MÜSLÜMAN DEGILMI ????   O MÜSLÜMAN DEGILMI ???? Icon_minitime1

Nach oben Nach unten

O MÜSLÜMAN DEGILMI ????
Seite 1 von 1