www.bahtiyar.forumkostenlos.at
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.

www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteNeueste BilderAnmeldenLogin

 

 ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI

Nach unten 
3 verfasser
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
perikiz


Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 53
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Empty
BeitragThema: ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI   ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Icon_minitime11/5/2008, 03:10

Öğün atlamak vücuda zararlı

Uzmanlar, insan vücudunun her gün binlerce olumsuz dış etkiye karşı kendini korumak için mücadele ettiğini belirterek, işlenmiş gıdalar, hava kirliliği, stres gibi nedenlerle bünyeye giren ve tıp dilinde serbest bileşenler olarak ifade edilen bu maddelere karşı antioksidanlar yoluyla dirençli olmanın en pratik yolunun dengeli ve düzenli beslenmeden geçtiğini belirtti.

VİTAMİN ALMAK ÖNEMLİ

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, yeterli antioksidan alımı için düzenli ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ötleş, "İyi ya da kötü gıda diye bir şey yok, ancak günlük beslenme düzenimizle vücudun ihtiyacı olan A -D -E -K -B -B1 -B6 -B12 gibi vitaminler ile demir, kalsiyum, çinko, protein ve karbonhidratları almamız gerekmektedir. Antioksidan maddeler meyve, sebze ve baharat gibi gıdaların tüketilmesiyle vücuda alınmaktadır. Özellikle likopenlerden domates, karpuz, greyfurt; alium grubundan sarımsak, soğan, pırasa; antosianinlerden çilek, ahududu; glikoizolatlardan lahana, karnabahar, brokoli, çok bilinen hamlifler ile flavonoitlerden portakal, greyfurt vücudun savunma mekanizması için düzenli olarak alınması gerekli besinlerden birkaçı" dedi.

Her antioksidanın vücuda etki alanının ayrı ayrı olduğunu ve birinin diğerinin yerine geçemeyeceğini belirten Prof. Dr. Ötleş, her gıdadan alacağımız antioksidanların farklı etki mekanizmaları oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ötleş, "C vitamini suda eriyen antioksidan özelliği gösterirken, E vitamini yağda erime özelliği göstermektedir ve kanser riskini önlemektedir. Bol miktarda sebze meyve ve C vitamini alan kişilerde yemek borusu pankreas ve akciğer kanseri riskleri daha düşüktür. Yaşam tarzımızın düzenli beslenmeye engel olmasından dolayı gerekli antioksidanları dışardan takviye edebiliriz. Günlük eksikliği tamamlayıcı mı, koruyucu mu, tedavi edici mi buna karar verilerek alınması daha uygun olacaktır" diye konuştu
Nach oben Nach unten
bursaspor
Uzman
Uzman
bursaspor


Männlich
Anzahl der Beiträge : 383
Alter : 30
Devlet/Sehir : Almanya/Hessen
is alani/Hobi : Okul
Medeni Hali - Evli/Bekar : Bekar
Anmeldedatum : 02.04.08

ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Empty
BeitragThema: Re: ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI   ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Icon_minitime113/5/2008, 14:23

sgl billgiler icin elline yüregine saglik
Nach oben Nach unten
prof7780
MODERATOR
MODERATOR
prof7780


Männlich
Anzahl der Beiträge : 2355
Alter : 47
Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg
is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur
Anmeldedatum : 30.03.08

ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Empty
BeitragThema: Re: ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI   ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Icon_minitime131/5/2008, 01:23

insanin cok vitamine ihtiyaci var, malesef pek coklari sagligina dikkat etmez oldu ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI 832914
Nach oben Nach unten
Gesponserte Inhalte





ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Empty
BeitragThema: Re: ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI   ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI Icon_minitime1

Nach oben Nach unten
 
ÖGÜN ATLAKMAK VÜCUDA ZARARLI
Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BiLGiLER & ÖNERiLER :: Bilgiler-
Gehe zu: