Cevizli Lokum HAMUR ICIN MAZEMELER: 2 Su bardagi su.
1 Küp yas maya.
1 Cay kasigi seker.
1 Yemek kasigi siviyag.
Arzuya göre tuz.
Aldigi kadar un.
Üzerine sürmek icin:1 yumurta sarisi.
1 Yemek kasigi siciyag.
1 Yemek kasigi susam.
HARCI ICIN MAZEMELER: 200gr.Ince ögütülmüs ceviz ici.
3 Yemek kasigi siviyag.
1 Cay kasigi tarcin.
1 Su bardagi kaynamis su.
HAZIRLANISI: Su ve yas mayayi yogurma kabimiza aliyoruz.Seker ve arzuya göre tuz ilava edip karistiriyoruz.Aldigi kadar un ilave ederek elimize yapismayacak yumusaklikta hamur yoguruyoruz.Mayalanmasi icin 1 saat dinlendiriyoruz.
Ceviz icimizi robotta incecik ögütüyoruz.Cevize kaynamis suyumuzu,tarcin ve sivi yagimizi ilave edip karistirarak sogutuyoruz.
Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp,elimizi ve acacagimiz zemini sivi yagla yaglayarak,resimde görüldügü gibi büyükce aciyoruz.
Üzerine ceviz icimizi kasikla sürüyor,rulo seklinde katlayarak,keskin bir bicak yardimiyla tek hamlede bastirarak kesiyoruz.Sirayla diyer iki parca hamuruda ayni islemle hazirlayip keserek hamur gödeklerimizi firin tepsimize diziyoruz.
Yumurta sarimizi siviyagla cirpiyoruz.Firca yardimiyla gödeklerimizin üzerine sürüyoruz.Islak iki parmagimizi önce susamimiza batirip,sonra gödegimizin üzerine bastiriyoruz.
Böylece susamlar gödeklere iyice yapismis oluyor.200 derecede önceden isitilmis firinimiza sürüp üzeri kizarincaya kadar firinliyoruz.
Afiyet olsun.