Anzahl der Beiträge : 972 Alter : 53 Devlet/Sehir : Almanya is alani/Hobi : Ev Hanimi Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 31.03.08
Thema: Alabalik Dolmasi 25/4/2008, 04:17
Alabalık Dolması
1.5kg alabalık (kafaları kopartılmadan temizlenmiş - 5 adet) 2 orta boy soğan 2 orta boy domates (250 gr) yarım demet maydanoz 10 - 15 tane taze asma yaprağı (geçen sene dondurmuştum, onlardan bir avuca denk gelecek kadarını kullandım) 3 çorba kaşığı kuş üzümü 3 çorba kaşığı çam fıstığı 1/4 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı zeytinyağı 7- 8 defne yaprağı 2 limon karabiber
Maydanoz ve asma yapraklarını incecik kıyın. Soğanları ikiye bölün, halka halka kesin. Domatesleri soyup ufak kup halinde doğrayın Yağı bir tencereye koyup ısıtın. Çam fıstıklarını ekleyin, renkleri pempeleşince soğan halkalarını ilave edin. Onların da rengi dönünce pirinçleri ekleyin 2 - 3 dk kavurun. Asma yaprakları, maydanoz, domates, kuşüzümleri, karabiber ve 100ml su ekleyip bir taşım kaynatıp ateşten alın. Kapağını kapatıp dinlendirin. İç malzemesi biraz soğuyunca balıkları bir daha yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın, az yağlanmış tepsiye dizin. İçlerine malzemeyi paylaştırın, üzerlerine kabuğu soyulmuş limonları dilimleyin, defne yapraklarını aralarına serpiştirin 180C fırında 30 - 35dk pişirin
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: Alabalik Dolmasi 26/4/2008, 04:05
gel beni ye diyor, ah simdi burda olsada yesem 1-thanx