Anzahl der Beiträge : 1915 Alter : 55 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Balik Tutmak, Bilgisayar & internet ve Ailem Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 27.03.08
Thema: TÜRKCENIN ESNEKLIGI 21/4/2008, 19:33
Türkçenin esnekliği :)
Adam gazeteciye gidiyor. -Usta bir Sabah ver, bir Akşam ver diyor. Gazeteci de -sana günde bir Posta yeter diyor .
Sonra minibüs şöförü sesleniyor: -Arkadan vermeyen kaldı mı? Bende , -arkadan uzattım sen önden alamadın mı' diyorum.
Sonra lokantaya gidiyorsun, çorba içmişsin, garson geliyor: -Arkadan ne alırsınız?' diyor Ben de mesela diyorum ki , -Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin. Arkadan kaymak isterim.
Bir çift otobüse biniyor, tabiki otobüs tıka basa dolu adam arka kapıdan kadın ise on kapıdan otobüse binebiliyor. Neyse bilet verecekler kadın arkadaki kocasına bağırıyor -' Kocacığım ben önden senin için de verdim sen arkadan verme
bi de internet cafe var;müşteri girer içeriye yer yoktur bi süre bekledikten sonra cafe sahibine -boşalan varmı? -şimdilik yok ama ilk kalkana sen oturcaksın...
prof7780 MODERATOR
Anzahl der Beiträge : 2355 Alter : 47 Devlet/Sehir : BRD/ Baden-Württemberg is alani/Hobi : Issiz Adamin Isi Coktur Anmeldedatum : 30.03.08
Thema: Re: TÜRKCENIN ESNEKLIGI 30/5/2008, 03:03
yahu böyle esneklikte sadece bizde olur
Admin ADMiNiSTRARTOR
Anzahl der Beiträge : 1915 Alter : 55 Devlet/Sehir : Almanya/Hessen is alani/Hobi : Balik Tutmak, Bilgisayar & internet ve Ailem Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim Anmeldedatum : 27.03.08