Kurabiyeler Icin
225 g yumusak tereyagi
3/4 bardak pudra sekeri
1 tatli kasigi vanilya
1 1/2 bardak un
1/4 bardak kucuk parcalara kesilmis kuru kayisi
Kayisili Krema Icin
56g yumusak tereyagi
1/4 bardak kayisi marmeladi
1 bardak pudra sekeri
Suslemesi Icin
Ince seritlere kesilmis 4-5 kuru kayisi (ben kayisi seritlerini cok az su ve sekerle pisirerek parlamalarini sagladim.)
Firininizi 175 Cye isitin. Kuru kayisi ve un disindaki kurabiye malzemelerini orta boy bir kaseye alin ve mikserle malzeme butunlesinceye kadar cirpin. Sonra unu yavas yavas katin ve cirpmaga devam edin.En son olarak ince kesilmis kayisi kurularini ekleyin ve karistirin. Eger hamur cok yumusaksa, buzdolabinda bir sure dinlendirin.
Hamurdan 2 ila 2,5 cm capinda parcalar koparin. Avucunuzda yuvarladiginiz hamur toplarini yaglanmamis bir firin tepsisine aralikli olarak yerlestirin. 8 ila 12 dakika, ya da kurabiyelerin alt kenarlari kizarmaga baslayana kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra 1 dakika bekleyin. Sonra kurabiyeleri bir izgaranin uzerine alip, tamamen sogumalarini saglayin.
Bu arada kremayi hazirlayin. Tereyag ve marmeladi birlikte cirpin, pudra sekerini de bir yandan karistirarak ilave edin. Sogumus kurabiyelerin uzerine kremadan birer kasik surun ve her kurabiyeyi bir veya birkac kayisi seridi ile susleyin.
Afiyet olsun